Mims hundburar kallas Variocage och är i toppen vad det gäller säkerhet för hundburar i Sverige. Som jag skrev på framsidan så är de krocktestade av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut med deras metod SPCT – Safe Pet Crash Test. Inte undra på att det är en av Sveriges mest populära hundburar.

Hur Räddar En Mim Hundbur Variocage Mitt och Min Hunds Liv?

Det låter så dramatiskt, men det är faktiskt sant. Den största faran för en hund med en osäker hundbur är att den skrynklas ihop vid en krock. Det behöver inte ens vara en särskilt allvarligt krock, speciellt om den kommer bakifrån. Den största faran för människor med en osäker hundbur i bilen är om den inte kan hålla hunden på plats vid krock. En hund på

Teleskoprör som fångar upp krockkraften

Köp Mim Variocage - Den krocksäkra hundburenMim Variocage är byggda med teleskoprör som fäller ihop sig vid en krock, men inte tillräckligt mycket för att skada hunden. Effekten av denna konstruktion är som titeln säger, den fångar upp mycket stor del av krockkraften. Krocken upplevs som mycket mjukare för hunden och kraften mot baksätet blir mycket mindre. Det innebär också att det är mycket mindre risk att buren går sönder, en bur som går sönder vid krock är mycket trolig att ge hunden skärsår och liknande.

Evakueringslucka – Om hunden fastnar

Grindarna till hundburen är preparerade med gasdämpare som gör att det är lättare att öppna dem. I extrema fall där det ändå inte går att öppna buren på vanligt vis så plockar man enkelt bort baksidan på buren.

I följande youtube-film kan du se när testerna utfördes

Som du ser i videon håller sig buren intakt vid alla tester. Du kan även se hur teleskopkonstruktionen fungerar, alltså att buren trycker ihop sig lite grann vid ena krocktestet.

Här har du även en bild på testresultaten:

Mim variocage krocktestad

Vilken Av Mim Variocage’s hundburar ska jag köpa?

Det finns 4 stycken olika att välja på beroende på vilken hund och vilken bil du har, samt om du har flera hundar eller inte. Har du en vanlig kombi-modell utan tröskel passar Variocage Enkel och Variocage Dubbel. Har du en modell med tröskel vid bagageöppningen passar Variocage Compact.

Mim Hundbur Variocage Enkel

Det här är original-buren och finns i flera storlekar. Den här buren väljer du om vill använda halva bagageutrymmet till annat samt bara har en hund. Djupet på buren är justerbart så den passar din bil.

För att göra det enkelt kan du följa följande tumregler för vilken storlek du bör välja:

Minimax: Taxar och pudlar. Köp Minimax från vetzoo.se

Mim Variocage EnkelLarge(Mankhöjd upp till 58cm): Tollare och Lagotto romagnolo. Köp Large från vetzoo.se

Extra Large(Mankhöjd upp till 64 cm): Dalmatiner och Labradorer. Köp Extra Large från vetzoo.se

Maximum: Stora hundar

Alla storlekar beskrivet ovan samt några fler storlekar finns hos VetZoo. Klicka här för att köpa från VetZoo

Mim Hundbur Variocage Dubbel

Som du kanske kan gissa är den här buren till främst för om du har 2 hundar, eller bara vill ha väldigt mycket plats till din hund. Buren har en mellanvägg som är justerbar om du t.ex. har en stor och en liten hund. Har du en stor hund kan du enkel ta bort mellanväggen så får hunden hela utrymmet för sig själv. Även denna bur har justerbart djup.

Mim Variocage DubbelSmall(Mankhöjd upp till 52cm): Minstadjup på 73 cm och maxdjup på 99 cm. Höjden är 59 cm och den väger 29 kg. Den här storleken passar bra för t.ex Västgötaspets och Shetland sheepdogs. Köp Small från vetzoo.se

 

Large(Mankhöjd upp till 58cm): Minstadjup på 76 cm och maxdjup på 103 cm. Höjden är 65 cm och den väger 33 kg. Passar bra för t.ex. Kelpie och Lapphund Köp Large från vetzoo.se

 

Extra Large(Mankhöjd upp till 64cm): Minstadjup på 81 cm och maxdjup på 103 cm. Höjden är 71.5 cm och den väger 36 kg. Passar bra till Collie’s och Golden Retriever. Köp Extra Large från vetzoo.se

Alla storlekar beskrivet ovan samt några fler storlekar finns hos VetZoo. Klicka här för att komma till VetZoo där du väljer storlek och köper

Mim Hundbur Variocage Compact

Den här buren är byggd för att passa bilar som har en tröskel vid bagageluckans öppning. Den är delvis tillverkad i aluminium och är därför lite lättare än andra hundburar. Dörren på hundburen är uppflyttad 23 cm så att den ska öppnas ovanför bagage-tröskel-kanten. Självklart har även denna bur nödutgång och är även byggd med samma teleskop-teknik beskrivet tidigare. Djupet är justerbart.

Mim hundbur compactVariocage Compact passar i regel till små/medelstora hundar.

Finns i 2 storlekar, skillnaden i storlek är bara på bredden. Höjden är 65 cm, de har ett minstadjup på 60 cm och ett maxdjup på 82 cm.

Compact passar till hundar med en mankhöjd på upp till 58 cm. Storleken Large har en bredd på 55.5 cm och väger 11 kg, Extra Large har en bredd på 70 cm och väger 13 kg.

Klicka här för att köpa Mim Variocage Compact Storlek Large från vetzoo.se

Eller

Här för att köpa Mim Variocage Compact Storlek Extra Large från vetzoo.se

Eller

Klicka här för att välja storlek och köpa från VetZoo

Mim Hundbur Variocage Minimax

Detta är den minsta modellen till för de minsta hundarna och passar även bra till katter. Buren är lika säker som de större modellerna och är byggd med samma teknik. Den har evakueringslucka och justerbart djup.

Mim variocage minimaxPassar till hundar och katter med en mankhöjd på upp till 38 cm.

Den finns i 2 storlekar och på samma sätt som med Compact-modellen så är det bara bredden som skiljer. De har ett minstadjup på 57 cm och ett maxdjup på 77 cm. Höjden är 45.5 cm.

Large-modellen har en bredd på 45 cm och väger 10 kg.

Extra large har en bredd på 55.5 cm och väger 12 kg.

Klicka här för att välja du storlek och köp från VetZoo

Avslutningsvis

Det var lite om Mim Hundburar, hoppas du hittade vad du sökte och lycka till.